Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η αγάπη χρειάζεται μόνο να είναι ΑΛΗΘΙΝΗ…


Ήταν περίπου 8,30 το πρωί, όταν ένα ογδοντάχρονος άνθρωπος ήρθε σε ένα κοντινό νοσοκομείο της περιοχής όπου ζούσε για να του παραχθούν οι πρώτες βοήθειες αφού είχε ένα βαθύ τραύμα στο χέρι του από κόψιμο. Ο εφημερεύον ιατρός ανέλαβε να του περιποιηθεί το τραύμα και τον ενημέρωσε πως θα χρειαστεί ράμματα και ότι θα διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα η φροντίδα του. Ο ηλικιωμένος κύριος άρχισε να ανησυχεί να ελέγχει το ρολόι του με αγωνία όλη την ώρα. Ο γιατρός τον ρώτησε αν είχε κάποιο ραντεβού άλλου και αν αυτός ήταν ο λόγος που είχε τόσο ανησυχία και βιασύνη . Ο ηλικιωμένος κύριος του είπε ότι έπρεπε να πάει στο γηροκομείο για να απολαύσει το πρωινό του μαζί με τη σύζυγό του.
Ο γιατρός τον ρώτησε για την υγεία της συζύγου του. Είπε ότι ήταν στο γηροκομείο για κάποιο χρονικό διάστημα, επειδή πάσχει από την νόσο του Αλτσχάιμερ.
Ο γιατρός τον ρώτησε εάν η σύζυγός του θα είναι πολύ αναστατωμένη για την καθυστέρηση του.
Του απάντησε ότι δεν ήξερε ποιος ήταν, δεν ήταν σε θέση να το αναγνωρίσει τα τελευταία πέντε χρόνια.
Έκπληκτος, ο γιατρός τον ρώτησε: «Και εξακολουθείς να πηγαίνεις κάθε πρωί, ακόμα κι αν δεν ξέρει ποιος είσαι;"
Ο άνθρωπος χαμογέλασε και χάιδεψε το χέρι του και είπε: "Η γυναίκα μου δεν με ξέρει, αλλά εξακολουθώ να ξέρω ποιος είμαι εγώ."
Ο νεαρός γιατρός συγκινήθηκε παρά πολύ!! Σκέφτηκε «Αυτό είναι το είδος της αγάπης που θέλω στη ζωή μου."
Η αληθινή αγάπη δεν είναι ούτε φυσική, ούτε ρομαντική. Η αληθινή αγάπη είναι η αποδοχή όλων αυτών που είναι, ήταν, και δεν θα είναι.
Η αγάπη δεν χρειάζεται να είναι τέλεια..
Χρειάζεται μόνο να είναι ΑΛΗΘΙΝΗ . . . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου