Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το σχολείο μας στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου


Φωτογραφίες από τη σχολική μας γιορτή.Όμορφα τραγούδια και ένα πολύ καλό θεατρικό, με αναφορά στους στρατιώτες του πολέμου,στις γυναίκες της Πίνδου,στην εθνική αντίσταση στα βουνά και στις πόλεις.Η γιορτή μας τελείωσε με τον εθνικό ύμνο.
--------------------

Κατάθεση στεφανιών και χοροί στην κεντρική πλατεία.
-------------
Βίντεο-Χοροί στην κεντρική πλατεία



Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γιορτή 28η Οκτωβρίου

Φωτογραφία από τη σχολική γιορτή για την 28η Οκτωβρίου.
...οι Έλληνες στη φυλακή...ο φρουρός με το όπλο στο χέρι...αλλά η ελληνική σημαία πάντα ψηλά...


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση-Καρδιαγγειακά νοσήματα και γυναίκα


Η Κίνηση Γυναικών Βελβεντού, θα πραγματοποιήσει Ομιλία - Συζήτηση με θέμα: "Καρδιαγγειακά νοσήματα και γυναίκα", με ομιλητή τον κ. Χαρίσιο Μπουντούλα, Καθηγητή (The Ohio State University USA), Ακαδημαϊκό και πρόεδρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΩΝ
ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΑΣ
Καθηγητής, Ακαδημαϊκός (αντ. μελ.)
The Ohio State university USA
Ίδρυμα Ιατροβιολογικών ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες και τους άνδρες, είναι δε υπεύθυνα για παραπάνω από τους μισούς από όλους τους θανάτους που συμβαίνουν στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Πρέπει να τονισθεί ότι οι γυναίκες παθαίνουν καρδιαγγειακά νοσήματα εξίσου συχνά, αν όχι συχνότερα, από ό, τι οι άνδρες. Τουλάχιστον μία στις δύο γυναίκες θα πεθάνει από καρδιαγγειακό νόσημα.
Οι παράγοντες κινδύνου που συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη των καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι γνωστοί, μπορεί να τροποποιηθούν και με αυτόν τον τρόπο τα νοσήματα αυτά να προληφθούν. Οι παράγοντες κινδύνου είναι: χρήση καπνού, ανθυγιεινή διατροφή, σωματική αδράνεια, κατάχρηση οινοπνεύματος, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, αύξηση της χοληστερίνης στο αίμα, αυξημένο σάκχαρο, υπερβολικό βάρος / παχυσαρκία. Η αντιμετώπιση των παραγόντων αυτών έχει δείξει ότι συμβάλλει συστηματικά στην ελάττωση των θανάτων από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Σε πολλά κράτη όπου οι θάνατοι από στεφανιαία νόσο έχουν ελαττωθεί τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με αυτούς που υπήρχαν το 1980, όπως είναι η Φιλανδία, η Αγγλία, η Ολλανδία, οι Η.Π.Α , η Αυστραλία κ.α., έχει αποδειχθεί ότι η ελάττωση κατά το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στην τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου που είχε αναπτυχθεί με την αλλαγή του τρόπου ζωής.
Για την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου χρειάζεται συνδυασμένη προσπάθεια από πολλούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης και της Πολιτείας, ώστε να αναπτυχθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα ευνοούν την υγιεινή διατροφή, την αποφυγή καπνού, την τακτική σωματική δραστηριότητα, καθώς και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε άτομα που είναι υψηλού κινδύνου ή που ήδη έχουν πάθει τη νόσο.
Αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου πρέπει να γίνεται από την παιδική ηλικία, γιατί έχει βρεθεί ότι η αθηροσκλήρωση αρχίζει από αυτήν την ηλικία. Κάθε παιδί που γεννιέται σε αυτήν τη χιλιετία έχει το δικαίωμα να ζήσει και πρέπει να ζήσει τουλάχιστον έως την ηλικία των 70 χωρίς να πάθει νόσο που έχει σχέση με την αθηροσκλήρωση.
Πάντως επισημαίνεται ότι η παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι οι δύο μεγαλύτερες μάστιγες που απειλούν και θα συνεχίσουν να απειλούν την υγεία μας, εάν δεν αλλάξουμε τρόπο ζωής.



Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αγώνας μηχανών enduro στο Βελβεντό



Το 3o Enduro Racing πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης,την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου.Τη διοργάνωση είχε ο ΜΟΤ.Ο.ΒΕ.(Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Βελβεντού)και πολύς ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε τον αγώνα ,τόσο στην πίστα του Ομίλου,όσο και στις όμορφες πλαγιές των Πιερίων.




Βίντεο από τον αγώνα

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας-Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού



Δραστηριότητες
-Επιλογή βιβλίου από την βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ομίλου
-Διαβάσαμε το βιβλίο
-Εξηγήσαμε διάφορες απορίες
-Ανάγνωση αποσπασμάτων από παιδιά
-Τα παιδιά αφηγήθηκαν τι τους έκανε εντύπωση.
-Αναφορά στα χιουμοριστικά σημεία του βιβλίου
-Ζωγραφιές από παιδιά
-Δραματοποίηση αποσπασμάτων του βιβλίου
-Κατάλογο με τα γλυκίσματα που αναφέρονται στο βιβλίο
-Κάναμε το κείμενο του βιβλίου τραγούδι
-Προτείναμε άλλους τίτλους για το βιβλίο
-Συζητήσαμε διαφορετικό τέλος για το βιβλίο
-Περιέγραψαν τα παιδιά τα συναισθήματα των ηρώων
-Συζήτηση για τη σωστή διατροφή
-Συζήτηση για την καθημερινή φροντίδα των δοντιών
-Κατασκευάσαμε ένα βιβλίο κουτί για κάθε παιδί
και βάλαμε μέσα όλες τις κατασκευές τους.

-Επίσκεψη στο ζαχαροπλαστείο
και στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής
-Επίσκεψη στον οδοντίατρο





Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία το "Λούνα Παρκ Προσκοπικών Παιχνιδιών"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ"
Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το "Λούνα Παρκ Προσκοπικών Παιχνιδιών" που διοργάνωσε η "Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού" και η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κοζάνης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Λόγω κακοκαιρίας η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Βελβεντού. Παρά την αλλαγή του χώρου το κέφι, η ζωντάνια και η δημιουργικότητα των παιδιών ήταν αυτό που κυριάρχησε στις 3 περίπου ώρες που διήρκησε το Λούνα Παρκ. Περισσότερα από 200 παιδιά απο την Κοζάνη και το Βελβεντό, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν σε προσκοπικά παιχνίδια και να γνωριστούν με τους μικρούς προσκόπους αλλά και τα στελέχη της Τοπικής Προσκοπικής Κίνησης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας Προσκοπικού Συστήματος στο Βελβεντό προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς σε εκδήλωση ενημέρωσης το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, όπου ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο οι Πρόσκοποι της Κοζάνης θα έχουν προετοιμάσει τις πρώτες Προσκοπικές συγκεντρώσεις των νέων τμημάτων στο Βελβεντό, στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν.

ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Ο δικός μας αντιδήμαρχος...σε δυο ιστορίες

ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΗ
Με τον Κώστα, τον αντιδήμαρχό μας γνωρίστηκα καλύτερα, όταν βρεθήκαμε στο ίδιο κάμπινγκ στην Κατερίνη. Όλη τη βδομάδα ήταν στο Βελβεντό, προσπαθώντας να λύσει τα προβλήματα των δημοτών και ήρθε στο κάμπινγκ το Σάββατο το πρωί. Αφού έκανε μερικές δουλειές στο τροχόσπιτο και αφού έφτιαξε μερικά!!! ποδήλατα παιδιών που ήταν στο κάμπινγκ, πήγε με την οικογένειά του για μπάνιο. Κατά τις 11.30 τον πήραν τηλέφωνο. Είχε χαλάσει το δίκτυο του νερού στο Βελβεντό. Άφησε την οικογένειά του, την ξενοιασιά του και ξεκίνησε αμέσως για να είναι παρών στην αποκατάσταση της βλάβης.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ
Μόλις είχε τελειώσει μια εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο και στο φουαγέ είχε μπουφέ για τους παρευρισκόμενους. Έμεινα από τους τελευταίους, μιλώντας με τον κόσμο και τότε με πλησίασε ο αντιδήμαρχός μας και μου είπε: «Περίσσεψαν τυροπιτάκια και γλυκά. Κρίμα…Κοστίζουν λεφτά…Άλλη φορά θα πρέπει να πάρουμε λιγότερα…»
Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα για τον αντιδήμαρχό μας. Δυστυχώς κάποιοι δε θέλουν τέτοιους ανθρώπους να ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα. Μερικοί φτάνουν ακόμα και στα όρια της συκοφαντίας. Δυστυχώς γι’ αυτούς, είμαστε λίγοι σ’ αυτόν τον τόπο και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Ευτυχώς για εμάς οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ διαπίστωσαν για μια φορά ακόμα, με ποιον πρέπει να είναι και ποιον πρέπει να αφήσουν.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Τα ποσοστά συμμετοχής των Εκπαιδευτικών A/θμιας Eκπ/σης Ν. Κοζάνης στην απεργία

Το ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπ/σης σε επίπεδο νομού Κοζάνης, για την απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΔΟΕ για σήμερα Τετάρτη 19/10/2011, ήταν 60%.
Ειδικότερα για το Σύλλογο Κοζάνης το ποσοστό ήταν 45%.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ

Ο δικός μας αντιδήμαρχος


Με αφορμή "ανώνυμα" συκοφαντικά σχόλια κατά του δικού μας αντιδημάρχου, ξαναγράφω ένα μέρος από παλιότερη ανάρτηση.Τέτοια πρόσωπα αξίζουν μόνο το σεβασμό μας.Δυστυχώς κάποια άλλα, έχασαν ακόμα και τον αυτοσεβασμό τους...


-Ο δικός μας αντιδήμαρχος κυκλοφορούσε με το δικό του αυτοκίνητο και με το αγροτικό αυτοκίνητο του Δήμου.
-Ο δικός μας αντιδήμαρχος δεν είχε κλειδιά του δημαρχείου. Τι να τα κάνει; Τα προβλήματα των δημοτών δεν ήταν μέσα στο δημαρχείο, αλλά έξω από αυτό.
-Ο δικός μας αντιδήμαρχος μπορούσε να λύσει τα αιτήματα του κόσμου με ένα απλό τηλέφωνο και όχι με αιτήσεις και σφραγίδες.
-Ο δικός μας αντιδήμαρχος ήταν κοντά στους δημότες από τις 6 το πρωί μέχρι όποτε χρειαζόταν, βράδυ, μεσάνυχτα, ξημερώματα…
-Ο δικός μας αντιδήμαρχος δεν ήταν μπροστά στα πανηγύρια με κουστούμια και γραβάτες, αλλά ήταν μπροστά σε ότι απασχολούσε τον κόσμο.
-Ο δικός μας αντιδήμαρχος…

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

για τον Καλλικράτη και το Δήμο Βελβεντού


Η Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών του Βελβεντού της 14ης Οκτωβρίου 2011, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της «Κοινωνίας των Πολιτών» και της Συντονιστικής Επιτροπής Δημοτών Βελβεντού

Ομόφωνα αποφάσισε:

1. Εκφράζει την καθολική διαμαρτυρία της εξ ονόματος σύσσωμης της παμβελβεντινής κοινωνίας για τον Καλλικράτη που εντελώς αναίτια απένταξε το Δήμο Βελβεντού από τους αυτόνομους Δήμους που το Υπουργικό Συμβούλιο πρότεινε.
2. Από τις αρχές του έτους αντιμετωπίζουμε τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα της περιοχής μας μέσα από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ», στην οποία συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται εθελοντικά 2500 ενήλικοι δημότες, που δεν αποδέχονται την κατάργηση του Δήμου Βελβεντού, ούτε και τη διοίκησή του από μία Δημοτική Αρχή που έλαβε μόνο 22 ψήφους στο Βελβεντό πολύ δε περισσότερο από ένα τοπικό συμβούλιο, που ψηφίστηκε από 59 πολίτες σε σύνολο 3.300 ψηφοφόρων.
3. Ζούμε καθημερινά την υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής από την λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου. Η αφαίμαξη των υπαλλήλων του Δήμου Βελβεντού, η μη αξιοποίηση του μηχανολογικού του εξοπλισμού εντός του Βελβεντού και των οικισμών του, η απαράδεκτη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, η μη επένδυση θεσμοθετημένων εσόδων που μας ανήκουν και οι επικοινωνιακές προκλήσεις προς μια ολόκληρη κοινωνία, με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής του Καλλικρατικού Δήμου, είναι λίγα μόνο από όσα υποβαθμίζουν καθημερινά την αναπτυξιακή πορεία που είχε το Βελβεντό μέχρι τις 31/12/2010.
4. Διεκδικούμε την ανεξάρτητη θέση του Δήμου μας και είμαστε άπαντες ενωμένοι, πέρα από κόμματα και πολιτικές απόψεις και απαιτούμε να ληφθούν υπόψη οι 3040 υπογραφές των δημοτών, τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις όλων των Λαϊκών Συνελεύσεων, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού, οι 2500 προσωπικές επιστολές δημοτών και φορέων στον Πρωθυπουργό, οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, η αποχή μας σε ποσοστό 98% από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και τα ακλόνητα επιχειρήματα μιας ολόκληρης και βιώσιμης κοινωνίας, της οποίας η πορεία , αν δεν αλλάξει το καθεστώς προδιαγράφεται απολύτως φθίνουσα.
5. Διεκδικούμε πολιτική λύση στο πρόβλημά μας και απαιτούμε να δοθεί η λύση αυτή άμεσα από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Κυβέρνηση και τη Βουλή.
6. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ομόφωνα αποφασίσαμε να τον κλιμακώσουμε, διότι δεν πάει άλλο.
7. Το ψήφισμα αυτό να σταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Εσωτερικών, στους βουλευτές του Νομού, στην Περιφέρεια και στα Μ.Μ.Ε.
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»
& ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Luna Park Προσκοπικών Παιχνιδιών



Βελβεντό: Κεντρική Πλατεία
Luna Park Προσκοπικών Παιχνιδιών στο Βελβεντό Κοζάνης!
...όλα τα παιδιά στην κεντρική πλατεία Βελβεντού, παρέα με τους Προσκόπους Κοζάνης!
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, 12:00
Διοργάνωση:
Πρόσκοποι Κοζάνης
"Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού"
*σε περίπτωση κακοκαιρίας, το luna park θα παιχτεί στο κλειστό γυμναστήριο Βελβεντού

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ



ΛΑΪΚΗ-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

«Βελβεντό και Καλλικράτης»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ 8.30 μ.μ.
ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
& ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Το σχολείο του Βελβεντού στον τρύγο



Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, για να γνωρίσουν από κοντά οι μαθητές τη διαδικασία του τρύγου και τη μετατροπή του μούστου σε κρασί. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους αμπελώνες,μάζεψαν και έφαγαν τα γλυκά σταφύλια.Στη συνέχεια είδαν τον τρόπο με τον οποίο πατιούνται τα σταφύλια για να γίνει ο μούστος και τη συγκέντρωση του μούστου στα ειδικά βαρέλια.Τους παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο μούστος κρασί-ζύμωση- και ξεναγήθηκαν στην κάβα του οινοποιείου όπου είδαν διαφορετικά είδη κρασιού.Έγινε ακόμα αναφορά για την καλλιέργεια του αμπελιού από τα παλιά χρόνια στον τόπο μας, για το κρασί στη θρησκεία μας, αλλά και για τα δυσάρεστα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η μεγάλη κατανάλωση του.

Ένα διαφορετικό μάθημα για τους μαθητές μας, έξω από το σχολείο.Μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, γλώσσας,ιστορίας,θρησκευτικών...

Να ευχαριστήσουμε τον κύριο Γιάννη και την Κυρία Μαρία για την ξενάγηση.



1ου OPEN LIVE MUSIC FESTIVAL ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου OPEN LIVE MUSIC FESTIVAL ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΝΔΩΡΟΥ.
Στα πλαίσια του 1ου OPEN LIVE MUSIC FESTIVAL της Κοζάνης σας προσκαλούμε στη συναυλία του Γιάννη Δόνδωρου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8/10/2011 στο "ΜΕΤΟΧΙ" Βελβεντού και ώρα 10:30 μ.μ.
Ο Γιάννης Δόνδωρος είναι μία πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα.
Το πρώτο του CD Single με τίτλο «Ταξίδι στους πλανήτες» θα είναι σύντομα στη διάθεση των φίλων του μέσα από το επίσημο ιστολόγιο – blog. Τη συγκεκριμένη δουλειά, μαζί με τις δύο τριλογίες των κοινωνικοπολιτικών τραγουδιών, που έχουν γραφτεί από το 2008 έως και σήμερα, καθώς και τραγούδια άλλων Ελλήνων γνωστών καλλιτεχνών, θα παρουσιάσει το Σάββατο στα πλαίσια του 1ου OPEN LIVE MUSIC FESTIVAL στο Βελβεντό.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται και με την υποστήριξη της Νεολαίας Βελβεντού και της ΜΚΟ "Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού".

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών



Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ


Παραδόθηκε από την εταιρεία «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού», σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στους Διευθυντές και στους καθηγητές του Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην Διευθύντρια και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού το πρότυπο βιβλίο «Βελβεντό, ο τόπος μου – Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας». Η ποσότητα που δόθηκε στα σχολεία του Βελβεντού εκτιμάται ότι θα επαρκεί για τους μαθητές τουλάχιστον μιας 5ετίας για τη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας του Βελβεντού στα σχολεία μας.
Το βιβλίο αποτελείται από 5 τεύχη:
- το κυρίως βιβλίο «Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας»
- το τετράδιο εργασιών για τους μαθητές
- το βιβλίο για τους εκπαιδευτικούς (βοήθημα)
- το παραμύθι «Οι τρεις ουρμίνις» του Ευθ. Μπουντώνα, που γράφτηκε το 1904 στη γλώσσα της εποχής και παράλληλα μετασκευασμένο στη σημερινή γλώσσα με εργασίες για τους μαθητές
- αφιέρωμα στον Γεώργιο (Αλέξη) Ζορμπά, (τον ήρωα του Καζαντζάκη, που κατάγεται από το Καταφύγι) που συμπεριλαμβάνει και εργασίες για τους μαθητές.
Η συγγραφή του βιβλίου πραγματοποιήθηκε από επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια σύμβασης με τον Δήμο Βελβεντού, ο οποίος ανέθεσε τη μελέτη στο Πανεπιστήμιο το 2009 κατόπιν πρότασης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού. Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» .
Η εταιρεία «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» ανέλαβε να προχωρήσει στην έκδοση του πρότυπου βιβλίου Τοπικής Ιστορίας, την οποία στο μεγαλύτερο μέρος χρηματοδότησαν οι εξ’ Αμερικής ομογενείς του Βελβεντού.
Στόχος εξαρχής ήταν η διδαχή στα σχολεία του Βελβεντού της Τοπικής Ιστορίας. Διδασκαλία που πρέπει να γίνεται σε κάθε τόπο της χώρας μας για να μαθαίνουν τα παιδιά την ιστορία των προγόνων μας και μέσω αυτής να γνωρίζουν και ν’ αγαπούν περισσότερο τον τόπο τους.
Το βιβλίο στάλθηκε και στο Υπουργείο Παιδείας με πρόταση να ενταχθεί στην επίσημη διδασκαλία – ως πιλοτικής διαδικασίας - των σχολείων του Βελβεντού.
Ευελπιστούμε να υπάρχουν και σ’ άλλες περιοχές τέτοιες πρωτοβουλίες.

ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Εποπτικό υλικό για το μάθημα των μαθηματικών

Νέο εποπτικό υλικό για το μάθημα των Μαθηματικών. Περισσότερο εποπτικό υλικό για τα μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών σε παλιότερες αναρτήσεις με τον ίδιο τίτλο.

Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα
όταν υπάρχουν τα εποπτικά μέσα
και όταν τα ίδια συμμετέχουν
στην κατασκευή αυτών.


Τάξη Α΄
-------------------

Τάξη Α΄και Β΄
----------------------

Τάξη Γ΄και Δ΄
-------------------


Τάξη Α΄

----------------


Τάξη Α΄

-----------------------


Τάξη Γ΄-Δ΄-Ε΄

------------------------



Τάξη Β΄-Γ΄- Δ΄