Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Εκδρομή του σχολείου.Χάσιμο χρόνου ή μια δημιουργική μέρα;

Τα παιδιά περπάτησαν στο βουνό.Είδαν το Βελβεντό από ψηλά.Ανακάλυψαν που είναι το σχολείο και το σπίτι τους.Έφτασε το μάτι τους κάτω στη λίμνη και πάνω στην κορυφή του βουνού.Έπαιξαν στο μύλο,στις τραμπάλες,στο μονόζυγο.Μάζεψαν βελανίδια και ρίζες φυτών.Έκαναν σπιτάκια με ξυλαράκια και πέτρες.Έφαγαν πάνω στο βράχο και στο ξύλινο κιόσκι.Μάζεψαν τα σκουπίδια τους στους κάδους του δήμου.Έκαναν τις φωλιές τους μέσα σε θάμνους και δέντρα.Άναψαν ένα κεράκι στο μικρό εκκλησάκι.

Αν νομίζει κάποιος ότι χάθηκε μια μέρα μαθήματος,κάνει λάθος.Τα παιδιά περιμένουν τη μέρα αυτή,μια μέρα για να πάρουν "ΟΞΥΓΟΝΟ".






Από Ταινίες

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Μια κάρτα για τον πρωθυπουργό,με αφορμή τη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.





Το κλίμα στα χέρια τους αλλά και στα δικά μας!
Το WWF Ελλάς καλεί τα παιδιά όλης της χώρας να ενημερωθούν για την κλιματική αλλαγή και τη Διεθνή Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα που γίνεται στην Κοπεγχάγη 7-18 Δεκεμβρίου 2009 και να παροτρύνουν τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να δείξει μια σθεναρή στάση στη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης. Η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF θα είναι κοντά σε εκπαιδευτικούς και γονείς για όποια περαιτέρω βοήθεια χρειαστούν. Στείλτε ένα γράμμα ή μια κάρτα στον πρωθυπουργό της χώρας και στους ηγέτες του κόσμου. Οι κάρτες θα παραδοθούν στον Πρωθυπουργό.



Η κάρτα που έστειλαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού στον πρωθυπουργό.

Στο μπροστά μέρος υπάρχει μια φωτογραφία με τον κύκλο των παιδιών γύρω από ένα εργοστάσιο.Στο πίσω μέρος τα παιδιά με οικολογικά συνθήματα στα χέρια,στην αυλή του σχολείου.


Στο μέσα μέρος της κάρτας υπάρχουν τα ονόματα που έγραψαν όλα τα παιδιά,το σύνθημα "όλοι μαζί μπορούμε" και η γη που βγαίνει προς τα έξω,όταν ανοίγουμε την κάρτα.

Το πρόγραμμα της παιδικής βιβλιοθήκης με θέμα το ζωγράφο Γ.Τσαρούχη,παρακολούθησαν οι μαθητές του Δημ.Σχολείου Βελβεντού


Στην παιδική βιβλιοθήκη έκαναν το μάθημα τα παιδιά του σχολείου μας. Παρακολούθησαν το πρόγραμμα για το ζωγράφο Γ.Τσαρούχη.
Η κ.Χρυσούλα,υπεύθυνη της βιβλιοθήκης,μίλησε στα παιδιά γενικά για τη ζωγραφική,τους νεοέλληνες ζωγράφους,το Γ.Τσαρούχη από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τα σημαντικά έργα που έκανε.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν με λαδομπογιές και πινέλα και βλέπουν έργα του Γ.Τσαρούχη.Ίσως κάποιο από αυτά γίνει κάποτε ένας...Τσαρούχης.


Να ευχαριστήσουμε την κ.Χρυσούλα για το έργο της.Είναι μια καλή απάντηση σ' αυτούς, που κατά καιρούς κάνουν σκέψεις για να κλείσει μια από τις καλύτερες παιδικές βιβλιοθήκες της χώρας.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

'Ενας πίνακας που ίσως κάποτε φτάσει στο σχολείο μας


Ένα διαδραστικό πίνακα μου έστειλε στο facebοok να δω ένας φίλος πριν λίγο καιρό. Η απάντηση που του έδωσα αμέσως ήταν:
" Όταν θα πάρω σύνταξη ίσως να έρθει ένας τέτοιος στο σχολείο".Και εννοούσα βέβαια,όχι ένας για κάθε τάξη,αλλά ένας για όλο το σχολείο. Δυστυχώς μερικά τέτοια εποπτικά μέσα τα βλέπουμε σαν μακρινά όνειρα. Μακάρι να διαψευστώ. Καλός και ο μαυροπίνακας,μεγάλωσαν μ' αυτόν γενιές και γενιές,αλλά τα πράγματα προχωρούν. Με τα νέα εποπτικά μέσα διδασκαλίας το μάθημα μπορεί να γίνει πιο εύκολο και πιο ενδιαφέρον.Όπως είναι πια απαραίτητο σε κάθε τάξη να υπάρχει ένας υπολογιστής και ένας προβολέας,για τις ανάγκες της διδασκαλίας.Επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν, ότι πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και να δώσουμε στη νέα γενιά όλα τα απαραίτητα εφόδια,ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ποιος θα μαζέψει τα σκουπίδια σας;

Στο κιόσκι,στο δρόμο για τον Αϊ-Λια.
Οι επισκέπτες της χτεσινής νύχτας άφησαν τα σκουπίδια τους εκεί.Ποιος νομίζουν ότι θα περνούσε να τα μαζέψει;
Ο κάδος των σκουπιδιών είναι τρία βήματα πιο πίσω.Χαζεύοντας τη φύση και τ' αστέρια θα μπορούσαν ν' απλώσουν το χέρι τους και να ρίξουν τα σκουπίδια τους εκεί που έπρεπε.



Και μια άλλη φωτογραφία χωρίς σχόλια,για τους χτεσινούς σκουπιδοεπισκέπτες.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Χάθηκε...το βιβλίο των Μαθηματικών.Όποιος το βρει να το φέρει στο σχολείο.


Το βιβλίο των Μαθηματικών της Ε΄τάξης δεν ήρθε ακόμα στα σχολεία, αν και πέρασαν περισσότερο από δυο μήνες από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Δυστυχώς βρίσκουμε μερικές εύκολες δικαιολογίες, για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.
"Καθυστέρησε λόγω των εκλογών" ή "καθυστέρησε γιατί θέλουν να κάνουν μερικές διορθώσεις".
Καθυστέρισε γιατί ήταν οι εκλογές,μετά ήταν η γιορτή της 28 Οκτωβρίου,μετά...πήγαμε εκδρομή...μετά ήταν η γιορτή του Πολυτεχνείου και πάντα στην Ελλάδα κάτι είναι ,για να μην κάνουμε τα αυτονόητα.Καθυστέρησε γιατί θέλουν να κάνουν μερικές διορθώσεις ,λες και δεν μπορούσαν να κάνουν τις αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι και έπρεπε να έρθουν Χριστούγεννα για να το θυμηθούν.Λες και δεν έβλεπαν από πέρσι ότι το βιβλίο θέλει απόσυρση και όχι αλλάγές.
Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει.Εκτός αν θέλουν να μένουν τα παιδιά αμόρφωτα.Είναι και αυτή μια σκέψη που κάνω...

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Βιβλίο τοπικής ιστορίας για διδασκαλία στο σχολείο από το δήμο Βελβεντού

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη χαρά διάβασα στην εφημερίδα του ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ για τη συγγραφή βιβλίου για την τοπική μας ιστορία, κατάλληλο να διδάσκεται στα παιδιά του σχολείου.
Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτούς που είχαν την ιδέα και στο δήμο που υλοποιεί την ιδέα αυτή. Δεν γνωρίζω να υπάρχει παρόμοιο βιβλίο σε όλη την Ελλάδα. Βιβλία για την τοπική ιστορία έχουν γραφεί πολλά ,αλλά βιβλίο που να μπορεί να διδαχθεί στο σχολείο εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά ακούω. Γι’ αυτό, σε πείσμα μερικών, λέω ότι το Βελβεντό βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία και αυτό το ξεχωρίζει από άλλα μέρη.
Μερικές μόνο επισημάνσεις για το βιβλίο, γιατί τελικά εμείς οι δάσκαλοι θα είμαστε που θα το χρησιμοποιήσουμε μέσα στην τάξη.
Δεν ξέρω την κυρία και την επιστημονική ομάδα που ανέλαβε αυτό το δύσκολο έργο. Με την εμπειρία όμως των χρόνων που έχω στην εκπαίδευση θα πρέπει να πω, ότι είδα πολλά βιβλία που γράφηκαν από καθηγητές Πανεπιστημίου, πολύ καλούς επιστήμονες, πολύ καλούς και συνεπείς στη δουλειά τους, αλλά τα βιβλία τους ήταν επιεικώς απαράδεκτα. Κι αυτό γιατί είχαν να πατήσουν το πόδι τους σε τάξη από τότε που τελείωσαν το σχολείο, αλλά και γιατί στην επιστημονική τους ομάδα δεν υπήρχαν δάσκαλοι της τάξης. Αποτέλεσμα ήταν να έχουμε βιβλία δυσνόητα, άλλα με θέματα που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν μέσα στην τάξη, άλλα με θέματα που δεν επαρκούσε ο χρόνος για να πραγματοποιηθούν.
Τα σχολικά βιβλία πρέπει να γράφονται με ιδιαίτερη ευαισθησία ,να είναι απλά, κατανοητά και να έχουν ενδιαφέρον.
Η πρότασή μου είναι, αφού γίνει το προσχέδιο του βιβλίου, να δοθεί στο σύλλογο δασκάλων για όποιες παρατηρήσεις. Γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να κρίνουν το βιβλίο από πρακτικής-διδακτικής πλευράς, όχι βέβαια από λαογραφικής-επιστημονικής, όπου εκεί είναι άλλοι πιο κατάλληλοι.
Εμείς σαν δάσκαλοι κάνουμε πολλές φορές θέματα από την τοπική ιστορία χρησιμοποιώντας διάφορα βιβλία Βελβεντινών συγγραφέων. Θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι να είχαμε στα χέρια μας ένα βιβλίο ειδικά γι’ αυτό το σκοπό και το περιμένουμε.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου-21 Νοεμβρίου


Ο Ιωακείμ και η Άννα ήταν πολύ πιστοί και ευσεβείς άνθρωποι. Είχαν φτάσει σε μεγάλη πια ηλικία χωρίς να μπορέσουν ν’ αποκτήσουν παιδιά. Καθημερινά όμως προσεύχονταν γι’ αυτό με όλη τους την καρδιά και ο Θεός άκουσε τις προσευχές τους. Τους χάρισε ένα κοριτσάκι γεμάτο καλοσύνη και αρετές, που το ονόμασαν Μαρία. Οι γονείς του ήταν πολύ ευτυχισμένοι.Ήθελαν να ευχαριστήσουν το Θεό, αφού το παιδί αυτό ήταν δώρο δικό Του. Όταν λοιπόν η Παναγία έγινε τριών χρονών, την πήγαν στο ναό των Ιεροσολύμων και την εμπιστεύτηκαν στους ιερείς, για να τη μεγαλώσουν. Ο Αρχιερέας του ναού, ο Ζαχαρίας την υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά. Αυτό το γεγονός, το ονομάζουμε Εισόδια της Θεοτόκου (από την είσοδό της στο ναό) και το γιορτάζουμε στις 21 Νοεμβρίου. Τη Γέννηση της Παναγίας τη γιορτάζουμε στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ζωγραφίζω-Γίνομαι αγιογράφος




Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ημερολόγιο 2010 του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού



Αγοράστε το νέο ημερολόγιο για το 2010,του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού.Ενισχύστε το Σύλλογο γονέων,κάνοντας ένα δωράκι στον εαυτό σας,που θα σας χρησιμεύσει σε όλη την επόμενη χρονιά.Πρακτικό και όμορφο.Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ημερολόγιο τοίχου ή επιτραπέζιο.
Έχει συνοπτικό ημερολόγιο μήνα, αλλά και κατά ημέρα με τις γιορτές,όπου μπορείτε να γράψετε μια μικρή σημείωση.Εικόνες από το παλιό βιβλίο της Α΄Δημοτικού,που θα θυμίσει πολλά στους παλαιότερους,αλλά και θα μάθουν οι νεώτεροι.
Τιμή 5 ευρώ.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Γιορτή Πολυτεχνείου στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού


"ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Ακούστηκε λεβέντικη φωνή
χρόνια η σιωπή σε βάραινε
και η σκέψη άδεια και η καρδιά βαριά
βαριά και μολυβένια
εδώ που πρωτάνθισε η ελιά
σύμβολο Ειρήνης και Λευτεριάς.
ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ"

Με μια όμορφη εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο,τιμήσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου.Η δασκάλα του σχολείου μας,η κ.Ελένη, μας παρουσίασε τα γεγονότα εκείνων των ημερών.Τα παιδιά μας διάβασαν το χρονικό του Πολυτεχνείου,ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια.

Βίντεο από τη γιορτή.Ο μουσικός του σχολείου μας στο πιάνο,δυο φλάουτα,δυο κιθάρες και τα παιδιά του σχολείου τραγουδούν.




Τα παιδιά διαβάζουν ποιήματα για το πολυτεχνείο.Η δασκάλα του σχολείου μας μιλάει για την επέτειο.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Σεμινάριο στο Κ.Π.Ε. Βελβεντού


Στο φιλόξενο και δημιουργικό χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού πραγματοποιήθηκε,από Παρασκευή 13 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου,το εισαγωγικό σεμινάριο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου,η δασκάλα του σχολείου μας κ.Μπούτιου Ευαγγελία παρουσίασε την περιβαλλοντική εργασία που έγινε στο σχολείο μας,με θέμα "Περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις από τη λειτουργία των θερμοηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας στο νομό Κοζάνης".Αναπτύχθηκαν οι στόχοι και η μεθοδολογία της εργασίας,οι δραστηριότητες που έγιναν από τους μαθητές,τα συμπεράσματα και οι προτάσεις.Παρουσιάστηκε το παραμύθι που βραβεύτηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό,τα μηνύματα για το περιβάλλον σε video που μας τα ζήτησε τηλεοπτικός σταθμός και το τραγούδι της ενέργειας.
Να ευχαριστήσουμε το Κ.Π.Ε. Βελβεντού για την πρόσκληση και να ευχηθούμε στην παιδαγωγική του ομάδα να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και δύναμη το δημιουργικό της έργο.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Συνέντευξη των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού στην τηλεόραση του WEST.

Συνέντευξη στην τηλεόραση του WEST έδωσαν οι δάσκαλοι του Σχολείου μας, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου,στην εκπομπή "Τι μας ξημερώνει", με τους δημοσιογράφους Ματίνα Πατσάκα και Νικόλαο Κέφαλο.Οι δάσκαλοι μίλησαν για την περιβαλλοντική εργασία που έγινε στο σχολείο μας και για το παραμύθι που έγραψαν οι μαθητές και βραβεύτηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό.
Να ευχαριστήσουμε τους δυο δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με το θέμα.Το παρουσίασαν πραγματικά με ευαισθησία.Ήταν φιλικότατοι και ενημερωμένοι πάνω στο θέμα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκπομπής αλλά και σε συνάντηση που είχαμε μετά,μας έγινε πρόταση,τα μηνύματα για το περιβάλλον που είχαμε στην εργασία να τα χρησιμοποιήσει το κανάλι. Τους ευχαριστούμε πολύ για όλα.







Πίσω από τις κάμερες της τηλεόρασης του WEST ήταν η κάμερα της "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ".Σας παρουσιάζει τι γινόταν στο στούντιο την ώρα της εκπομπής.

Οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού διαβάζουν το παραμύθι.

Οι μαθήτριες του σχολείου μας διαβάζουν το παραμύθι "Η Ελπίδα και η χελώνα της η Λιγνή" (Πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό "η γη καίγεται-εσύ τι κάνεις;).
Το video γυρίστηκε για να παρουσιαστεί στην τηλεοπτική εκπομπή "Τι μας ξημερώνει" της τηλεόρασης του WEST.Δυστυχώς λόγω της χαμηλής έντασης του ήχου,δεν μπόρεσαν να το παρουσιάσουν στην εκπομπή, όπου έδωσαν συνέντευξη οι δάσκαλοι του σχολείου μας.
Η "εκπαιδευτική φωνή" όμως σας δίνει την ευκαιρία να το δείτε.

Συγχαρητήρια από το σύλλογο γονέων,σε δασκάλους και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ",για να μας συγχαρεί για την πρωτιά του σχολείου μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό.
Εμείς από τη μεριά μας,πρέπει να τονίσουμε την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με το σύλλογο.Να τους ευχαριστήσουμε που μας βοήθησαν στην πορεία της εργασίας και οικονομικά και ηθικά.
Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρόεδρο του συλλόγου,την κ.Σούλα,που θα αποχωρήσει από το συμβούλιο,αφού το παιδί της πήγε στο Γυμνάσιο.Με αξιοπρέπεια και διακριτικότητα διαχειρίστηκε τα θέματα που αφορούσαν το σύλλογο και πάντα ήταν κοντά στα προβλήματα που αντιμετώπιζε το σχολείο.Τέτοιες παρουσίες είναι απαραίτητες στα κοινά πράγματα του Βελβεντού.Της εύχομαι υγεία και ευτυχία.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

"Το σπασμένο πόδι"...του βιβλίου της Γλώσσας.

Ένα κείμενο από το βιβλίο της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού.
Το υπογράφει η συγγραφική ομάδα που έγραψε το βιβλίο και στην άσκηση αυτή πρέπει να συμπληρώσουμε τις αντωνυμίες που λείπουν.
Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στα νέα παιδιά. Έσπασα το πόδι μου και χαίρομαι γι’ αυτό. Γιατί χαίρομαι; Γιατί:
«ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΒΛΕΠΩ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ».
Μα δε βρήκατε κάποιο καλύτερο κείμενο για να συμπληρώσουμε τις αντωνυμίες; Κάνατε πολύ ώρα για να το σκεφτείτε; Μάλλον κάνατε τόση ώρα, όση ώρα κάνατε για να βάλετε στα βιβλία τις συνταγές μαγειρικής και τις χρήσεις καφετιέρας και να βγάλετε τους Έλληνες λογοτέχνες.
Μάλλον θέλετε τους νέους να μην κάνουν τίποτα, να βρίσκονται σε αφασία, να βλέπουν τα πρωινάδικα στην τηλεόραση και έτσι να περνούν πολύ καλά, αφού δεν τους ενοχλεί κανένας.
Δάσκαλοι, βάλτε ένα μεγάλο «Χ» στη σελίδα και αυτήν την ώρα κάντε ένα κείμενο του Ελύτη ή του Σολωμού.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Συνενώσεις δήμων


Γραβατοεμπνευστές των γραφείων ωραίο χάρτη κάνατε. Αφού τραβήξατε με το «θεόπνευστο» χέρι σας τις γραμμές, βάλατε ποικιλοφανταχτερά χρώματα και χωρίσατε τους δήμους στο νομό Κοζάνης.
Αφήστε τις ανετοβολεμένες καρέκλες σας και ελάτε μια βόλτα στο Βελβεντό, να ρωτήσετε τον κόσμο αν θέλει την περιβόητη συνένωση. Κάντε και μια βόλτα στη γύρω περιοχή, να δείτε και να μας πείτε κι εμάς πόσο αναπτύχτηκε και ποια είναι τα μεγαλοπράγμονα έργα σας που έγιναν εκεί, με την εφαρμογή του Καποδίστρια 1.
Εμείς στο Βελβεντό ξέρουμε να ζωγραφίζουμε καλύτερους χάρτες και θα χαλάσουμε τις δικές σας κακοσύνθετες ζωγραφιές και τα ατελέσφορα σχέδιά σας.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
(γιατί… όλοι μαζί μπορούμε)
Αποτέλεσμα μιας εργασίας που κράτησε πέντε και πλέον μήνες, ήταν η βράβευση του παραμυθιού(μέρος της εργασίας) σε πανελλήνιο διαγωνισμό, που έγραψαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού, με τον συντονισμό δασκάλων του σχολείου.
Μετά από την εμπειρία αυτή, όπου δε διδάξαμε μόνο στα παιδιά αλλά διδαχτήκαμε κι εμείς, θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά όλους όσους εργάστηκαν πάνω στο θέμα αυτό.
Τους συναδέλφους δασκάλους για την άψογη συνεργασία και τον διευθυντή του σχολείου μας.
Τα παιδιά για την ομαδικότητα και τη συνεργασία τους.
Το σύλλογο Βελβεντινών Αμερικής και προσωπικά τον κύριο Αντωνιάδη για το χρηματικό ποσό που διέθεσαν.
Το Δήμο Βελβεντού και προσωπικά τον κ. Δήμαρχο, για κάθε βοήθεια που μας παρείχε.
Την κ. Χρυσούλα της Παιδικής βιβλιοθήκης για τη βοήθειά της σε εργασίες που γινόταν τα απογεύματα στο χώρο της βιβλιοθήκης.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη συνεργασία μας, αλλά και για την άριστη δουλειά που γίνεται εκεί.
Τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για όλη του τη συμπαράσταση κάθε φορά που τη χρειαστήκαμε.
Ακόμα να ευχαριστήσω:
Την Άννα, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Αθήνας, που εμπνεύστηκε τον διαγωνισμό.
Την κ. Άννα, γραμματέα του πρέσβη της Δανίας.

Την κ.Ματίνα και τον κ.Νικόλαο του τηλεοπτικού σταθμού WEST. Την κ. Σοφία, δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Την εφημερίδα "COSMOS" και προσωπικά τον κ.Μανώλη. Την κ. Σοφία, δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Τον κ. Κώστα, του τηλεοπτικού σταθμού TOP CHANNEL.
Τον κ. Νίκο, του τηλεοπτικού σταθμού
ALTER. Τον κ. Στέλιο του τηλεοπτικού σταθμού TV-100.
Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΕΡΑ Κοζάνης και Δημοτικό Ραδιόφωνο
Θεσσαλονίκης. Τις εφημερίδες «ΒΕΛΒΕΝΤΟ», «ΚΟΖΑΝΗ», «ΧΡΟΝΟΣ» και «ΘΑΡΡΟΣ».
Όλους αυτούς που αναδημοσίευσαν την εργασία μας στα ιδιωτικά τους blog.

Ήταν μια δουλειά ομαδική που κατέληξε τελικά, σε αυτό που είχαμε σαν κεντρικό σύνθημα στην αφίσα και στα τηλεοπτικά μηνύματα για το περιβάλλον, «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Αποδείξαμε για μια ακόμα φορά ότι τα καλύτερα γίνονται όχι με τον καθένα μόνο του, αλλά με συνεργασία.
Επειδή η εργασία μας ήταν ομαδική και παντού υπογράφαμε σαν ομάδα εργασίας, εδώ θα ήθελα να αναφέρω τα ονόματα των δασκάλων και να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας. Τον Γκόγκο Κωνσταντίνο, τον Κουτσιούκη Λάμπρο την Μπούτιου Ευαγγελία και τον Ρόπουτη Δημήτρη.
Αν χρειαστεί στο μέλλον θα είμαι στη διάθεσή τους για κάθε συνεργασία, γιατί …«όλοι μαζί μπορούμε»…




Η εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" έγραψε για το σχολείο Βελβεντού

Μετά τις εφημερίδες "Βελβεντό", "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" "ΚΟΖΑΝΗ", "Cosmos" και "Χρόνος", μια ακόμα εφημερίδα της Κοζάνης έγραψε για το σχολείο μας.Η εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" είχε αφιέρωμα στο παραμύθι μας που βραβεύτηκε, στην πρώτη και στην τελευταία σελίδα.Ένα ωραίο ρεπορτάζ της εφημερίδας, με όμορφες φωτογραφίες.